Business Unit Aviation breidt uit

Breda, 20 november 2013 – Het Nederlandse SK FireSafety Group (SK) heeft de twee Britse bedrijven, Avia Technique en Meridian overgenomen.  Met deze overnames, heeft SK haar Business Unit Aviation uitgebreid naar drie bedrijven. Hiermee verstevigt SK de positie binnen de Aviation branche.

Avia Technique is een luchtvaartbedrijf met ruime ervaring in de reparatie / revisie en het ontwerp en de fabricage van luchtvaartsystemen en -componenten. Avia Technique is gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en revisie( MRO ) van luchtvaartapparatuur, waaronder zuurstof, luchtdruk, brandblussers , warmtewisselaars en brandstofapparatuur.

Meridian Technical Services is een onafhankelijke aannemer voor de brand-en afvalbranche. Meridian biedt een op maat gemaakte service voor alle grote brandbeveiligingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. Met name de inname, opslag, afvoer en eventueel hervullen van Halon cilinders behoren tot de dienstverlening.

Nog beter inspelen op behoeften met volledig brandbeveiligingsprogramma

Naast Hugen in Nederland staan de twee Britse bedrijven onder aanvoering van Business Unit Manager Chris Wright. “Een solide toevoeging aan de lijst met bedrijven die SK al rijk is. In strategisch opzicht maakt dit de groep nog sterker en zal door kennisoverdracht en gezamenlijke ervaring een ‘win-win situatie’ ontstaan”, aldus Wright.

Volgens SK sluiten Avia Technique en Meridian naadloos aan bij de Aviation activiteiten. Het management is ervan overtuigd dat toetreding tot SK de mogelijkheid geeft voor verdere versterking van de groei, het verbeteren van mogelijkheden en het vermogen om klanten nog beter van dienst te zijn in de toekomst.