Vliegtuigen

Voor alle soorten vliegtuigen verricht Hugen onderhoud aan de blussystemen van motoren, auxiliary power units en cargo bays. Ook de aanwezige handblussers en de automatische blussystemen in toiletten behoren tot ons werkterrein.

Daarnaast verzorgen we het onderhoud aan de zuurstofsystemen (inclusief de maskers of mondkapjes) van piloten en passagiers. Dit betreft zowel systemen die met flessen werken als de chemische systemen. Ook portable zuurstofflessen, voor passagiers die het onderweg benauwd krijgen, nemen wij voor onze rekening. Bij al deze producten gaat het om zeer specifiek voor de luchtvaart ontwikkelde apparatuur, die klein en licht van gewicht moet zijn.

Nergens zijn de veiligheidseisen en het toezicht zo streng als in deze sector. En terecht, want het gaat om mensenlevens. Tegelijkertijd moeten ‘aircraft-on-ground’-situaties worden voorkomen. Een vliegtuig op de grond kost geld en het is nadelig voor de conditie van het toestel. Dus dat wil niemand. Er is zelfs onvoldoende plek op de grond voor alle vliegtuigen die vandaag de dag ons luchtruim doorkruisen. In deze veeleisende markt, wilt u een partner die er zijn sporen al heeft verdiend. Want het merendeel van het onderhoud kan prima worden gepland, maar niet alles. Soms worden bij een onderhoudssessie onverwachte zaken aangetroffen. Of is naar aanleiding van een brandmelding een blusser ingezet. Deze situaties vereisen een snelle en adequate reactie. Wij reserveren dan ook standaard ruimte in onze capaciteitsplanning voor onverwachte zaken. Zodat u in de lucht blijft.

Want to know more about vliegtuigen?

  • Hugen
  • Noordoost-Nederland
  • Henk Hermsen
  • +31 (0)26-3033349
  • info@hugen.com