Service & Onderhoud

 

Hugen Maintenance For Aircraft is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigcomponenten ten behoeve van de veiligheid.Het is bijzonder dat wij als particulier bedrijf zijn erkend door de EASA, wij beschikken over de Europese erkenning PART 145. Hieruit blijkt onze specialistische expertise.

Deze erkenning heeft ertoe bijgedragen dat wij inmiddels wereldwijd een zeer gewaardeerde partner zijn voor vele vooraanstaande luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigfabrikanten en defensie met betrekking tot vliegtuignoodapparatuur. Het scala aan activiteiten omvat de complete revisie, onderhoud, vullen en (hydrostatisch-) testen van o.a.:

• Bluscilinders, slide cilinders, zuurstofcillinders en regelaars, koolstofcilinders en airstarters.

• Reddingsvlotten, zwemvesten en zuurstofmaskers.

Werkplaatsen
De speciale werkplaatsen zijn ingericht voor het vullen, onderhoud en revisie van alle soorten cilinders, conform de in de internationale luchtvaart geldende normen. Deze geavanceerde technieken worden allemaal in eigen beheer uitgevoerd. Tevens worden de werkplaatsen, het personeel en de procedures
continu bewaakt door onze eigen autonome kwaliteitsdienst conform de strenge Europese normen, waaronder PART145.

Zuurstof
In een aparte afdeling wordt de complete revisie van zuurstofcilinders, regelaars en maskers uitgevoerd. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de fabrieksmanuals. Onze apparatuur en testbanken zijn geschikt voor alle bekende fabrikaten zoals Scott, Eros, Avox, Puritan Bennet, B/E Aerospace e.a.

Blusunits
Naast vliegtuignoodapparatuur doen wij ook de revisie van alle soorten blussers variërend van de kleinste handblussers tot en met de grootste vrachtruimblussers. Bekende merken als HTL, Kidde Aerospace, FFE, Maip, Total Walter worden door ons behandeld.

Nooduitrusting
In deze afdeling worden testen en reparaties uitgevoerd aan zwemvesten en vlotten (Switlik, RFD, Pacific Scientific, EAM, Hoover, etc.). Hiervoor beschikken wij over de modernste test- en simulatieapparatuur in de vorm van druk-/vacuümbanken, G-testers etc.

Dutch Halonbank
Hugen Reprocessing Company Dutch Halonbank heeft als enige in Nederland de benodigde vergunningen om zich bezig te houden met de inname, regeneratie, opslag en hervullen van de blusstof halon. Dit onderdeel van onze organisatie is dan ook officieel depothouder en uitvoerend orgaan voor de Coöperatieve Vereniging Halonen oftewel de Halonbank. Tevens dragen wij zorg voor beheer, management en bewerking van de halonen voor een aantal partijen die halon mogen gebruiken voor kritische toepassingen. Sinds 1 januari 2004 is het gebruik van halon in Nederland in blusmiddelen en/of blusinstallatie verboden met uitzondering van een klein aantal kritische toepassingen voor onder meer defensie en de luchtvaartsector. Bedrijven of instellingen die momenteel nog halon in hun bezit hebben zijn in overtreding en kunnen deze halon alsnog bij ons bedrijf aanbieden ter inname.